Нестаціонарні коливання елементів робототехнічних конструкцій з композиційних матеріалів - Дубенець, В.Г.; Савченко, О.В.; Івашко, Є.О. (Проблемы прочности, 2009)
Розглянуто вплив демпфірування на нестаціонарні коливання елементів маніпуляторів і механізмів із гнучкими ланками. Для аналізу нестаціонарних коливань при кінематичному збудженні використано частотний метод скінченних елементів, який базується на числовому інтегральному перетворенні Фур’є. Рассмотрено влияние демпфирования на нестационарные колебания элементов манипуляторов и механизмов с гибкими звеньями. Для анализа нестационарных колебаний при кинематическом возбуждении используется частотный метод конечных элементов, который базируется на численном интегральном преобразовании Фурье. We discuss the dampening effect on nonstationary vibrations of components of manipulators and mechanisms with flexible links. For the analysis of kinematically excited nonstationary vibrations we have used the frequency finite element method based on the Fourier numerical integral transformation.