Спогади сучасників про М.В. Левитського як історико-біографічне джерело та джерело з історії кооперації в Україні наприкінці ХІХ – на початку ХХ століття (за мемуарами особового архіву) - Вовченко, В.Б. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2007)
Однією з найбільших заслуг М.В. Левитського є те, що він у
середині 20-х років ХХ ст. знаходився біля витоків організації
Всеукраїнського Центрального Кооперативного музею в Києві,
який (після переміщення з Харкова) створювався, як наукова база
для вивчення історії кооперативного руху в Україні. На противагу
іншим громадсько-політичним діячам радянської епохи, здобутки
М.В. Левитського у розробці кооперативного будівництва в Україні
високо оцінювали як вітчизняні, так і зарубіжні сучасники. Йому
були присвячені статті в енциклопедіях та фахових виданнях,
уся кооперативна та культурно-наукова громада широко відсвяткувала 40-річний (1918 р.) та 50-річний ювілеї діяльності “артільного батька”.