Феномен Сігура Оттовича Шмідта (до 85-річчя від дня народження) (Рукописна та книжкова спадщина України, 2007)
Є особистості, ідеї та практична діяльність яких формують науковий простір, визначають його розвиток та перспективи. До кола таких знакових постатей належить й Сігурд Оттович Шмідт.