Архів професора С.І. Маслова як джерело з історії філологічних студій та Київського національного університету імені Тараса Шевченка - Ковальчук, Г.І. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2009)
Метою статті є загальна характеристика матеріалів, що стосуються філологічних студій першої половини ХХ ст., а також історії кафедри російської словесності (назва з часом змінювалася) Київського національного університету імені Тараса Шевченка, з фонду 33 Інституту рукопису Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського, де зберігається архів видатного історика української книги та літератури С.І. Маслова. The article is aimed at providing a general characteristics of the documents
related to the philological studies of the 1st half of the 20 century and the history of the Russian language and literature chair (the name changed later) of
the T. Shevchenko Kyiv National University from the fund № 33 of the Manuscript institute of the V.I. Vernadsky National Library of Ukraine where the archive
of the outstanding historian of the Ukrainian book S.I. Maslov is preserved.