Київські Богословський та Йорданський дівочі монастирі XVI–XVIII ст.: сплетіння долі в історичному просторі - Сохань, С.В. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2009)
На основі комплексного аналізу архівних джерел з фондів ІР НБУВ здійснено спробу відтворення історії двох київських дівочих монастирів, заперечуючи гіпотези дослідників ХІХ ст. про їх об’єднання. By means of the comprehensive analysis of the archive funds of the NSLY
Institute of Manuscripts an attempt at reconstruction of the history of two
nunneries of Kyiv is made that enables the researcher to dispute the hypotheses of their merger advanced by the 19th century scientists.