Історична фемінологія у науковій спадщині Олександра Лазаревського - Буряк, Л.І. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2009)
Розглядається історико-фемінологічна складова у спадщині О.М. Лазаревського. Аналізуються та класифікуються праці історика, що демонструють його стійкий інтерес до жіночої історії в контексті дослідження повсякденного життя козацької еліти Лівобережної України. The author investigates the historical-feminological constituent of the
heritage of O.M. Lazarevsky. The works of the historian revealing his stable
interest in the women history in the context of investigation of the everyday
life of the Left-bank Ukraine Cossack upper class are analyzed and classified.