Особливості розвитку книговидавничої справи в Україні в 20-х роках ХХ ст. - Яковлєв, О.В. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2009)
Розглянуто важливий для становлення та розвитку національної видавничої справи період 20-х років ХХ ст., зокрема, проаналізовано соціально-історичну та культурну ситуацію в Україні, визначено основні складові процесу українізації книговидання, зміст та соціальну орієнтацію української книги зазначеного періоду. Important period of beginning and development of nacional publishing in
the 20th years of XX century was analyzed in this article. In particular, socialhistorical and cultural situation in Ukraine was under review. Main parts of
Ukrainization the of books publishing, content and social focus of Ukrainian
book of the mentioned period were determined.