Джерела зі створення та наукової діяльності Київської картинної галереї при ВУАН: археографічний огляд - Іващук, Л.А. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2009)
Запропоновано стислий огляд опублікованих та архівних джерел з історії створення і наукової діяльності Київської картинної галереї при ВУАН (нині – Київський національний музей російського мистецтва), в історичному контексті розглянуто стан досліджень стосовно персоналій, дотичних до функціонування цього важливого для української культури музейного закладу. In this article submitted documentary sources that tells about history
and science activity of the Kiev Art Gallery of Academy (1922–1936).