Архів часопису “Рідний край” як джерело з історії редакційно-видавничої справи в Україні - Клименко, І.В. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2009)
Розглянуто історію започаткування політичного, економічного і літературного журналу “Рідний Край”, проаналізовано його структуру та матеріали, що друкувалися на сторінках часопису. Publication of the history of political, economic and literary magazine
“Ridnyj Kray”, published in Poltava (red. M.L. Dmytriyev) and Kiev (red.
O. Pchilka) from 1905 to 1916 rr. The materials published on the pages of the
magazine covering a wide range of problems fased Ukrainian community.
Documents published clеаrly show the complex conditions of existence of the
magazine in the period.