Параметрична ідентифікація кінетичних параметрів дифузії в багатошарових неоднорідних Fe/Dy-наномультикомпозитах - Дейнека, В.С.; Петрик, М.Р. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2011)
Обґрунтовані постановки прямих і спряжених крайових задач ідентифікації для моделей дифузійного масопереносу в неоднорідних мультикомпозитних середовищах. Здійснена параметрична ідентифікація коефіцієнтів дифузії та перевірка моделей на адекватність з використанням методології оптимального керування станом складних багатокомпонентних розподілених систем, операційного числення Гевісайда та скінченних інтегральних перетворень Фур’є. The direct and conjugate boundary problems for the identification of diffusion mass transfer models in heterogeneous nano composed medias is justified. Parametric identification of the diffusion coefficients and verification of models for adequacy using the optimal control methodology of state of complex multicomposed distributed systems, Heaviside operational method and Fourier finite integral transformation is perfomed.