Дисперсія прогнозованих значень як критерій оптимальності побудови композиційних експериментальних планів для трьохкомпонентних сполук - Баранецький, В.І. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2012)
Описано використання дисперсії прогнозованого значення, як критерію оптимальності при виборі експериментальних планів. Наведено метод побудови композиційних матриць планування експериментів для трьохкомпонентних сполук. Отримано декілька композиційних матриць для експериментальних планів другого та третього порядків. The using of dispersion predicted value as a criterion of optimality at the selection of experimental plans is described. The method of construction of the composition matrices of design of experiments for three factors is considered. A few composition matrices for experimental design for the second and third orders are obtained.