Усереднення багатоточкової крайової задачі з лінійно перетвореним аргументом - Бігун, Я.Й. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2012)
У роботі досліджено існування розв’язку та обґрунтовано метод усереднення для системи диференціальних рівнянь із повільними і швидкими змінними та лінійно перетвореним аргументом. Для розв’язку системи нелінійних рівнянь задано багатоточкові крайові умови. In this paper we researched the existence of solution and give justifiction of averaging method for systems of differential equations with slow and fast variables and with linearly transformed argument. The solution of systems of nonlinear equations satisfies the multipoint boundary conditions.