Асимптотичні методи аналізу стохастичної стійкості - Царков, Є.Ф.; Береза, В.Ю.; Дорошенко, І.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2012)
Стаття присвячена обговоренню розвитку теорії стійкості за Ляпуновим для динамічних систем з марковськими збуреннями. Розглядаються граничні теореми Скорохода для динамічних систем з марковськими збуреннями та аналізується стійкість за допомогою стохастичної усередненої процедури. The article is devoted to discussion of the theory of stability by Lyapunov for dynamic systems with Markov perturbations. We consider the Skorokhod limit theorems for dynamical systems with Markov perturbations and stability analysis using stochastic averaged procedure.