К проблеме неопределенности при многократном выборе решений - Михалевич, В.М. (Доповіді НАН України, 2012)
Получено решение проблемы неопределенности в задаче многократного решения для достаточно широкого класса правил выбора предпочтений в системе принятия решений, основывающееся на принципе гарантированного результата, с критерием в виде предпочтений на решениях, определяемых заданной явно функцией полезности, которая параметрически зависит от выпуклой статистической закономерности на множестве состояний и функции полезности на последствиях, определенной с точностью до положительного линейного преобразования. Отримано рішення проблеми невизначеності в задачі багатократного розв'язання для досить широкого класу правил вибору переваг у системі прийняття рішень, яке грунтується на принципі гарантованого результату, з критерієм у вигляді переваг на рішеннях, що визначаються заданою явно функцією корисності, яка параметрично залежить від опуклої статистичної закономірності на множині станів і функції корисності на наслідках, що визначається з точністю до додатного лінійного перетворення. A solution of the uncertainty problem under multiple decision for a sufficiently broad class of selection rules preferences in a decision-making system which are based respectively on the basis of a guaranteed result which depends on the parametric convex statistical regularity on the set of states and the utility function on the consequences, which is determined to within a positive linear transformation, is obtained.