Розрахункова модель для визначення періоду докритичного росту тріщин в пластинах при блочному навантаженні - Андрейків, О.Є.; Хиль, С.В.; Матвіїв, Ю.Я. (Доповіді НАН України, 2012)
Розроблено метод для визначення залишкового ресурсу тонкостінних елементів конструкцій з тріщинами при блочному навантаженні. Досліджено вплив форми і структури блоків навантаження на залишкову довговічність пластини. Разработан метод для определения остаточного ресурса тонкостенных элементов конструкций с трещинами при блочной нагрузке. Исследовано влияние формы и структуры блоков нагрузки на остаточную долговечность пластины. A method is developed for the determination of a residual resource of the construction thin-walled elements with cracks under the block loading. The influence of the form and the structure of loading blocks on the residual resource of a plate is investigated.