Математичне моделювання фільтраційної консолідації в багатокомпонентних неоднорідних циліндричних середовищах вологомістких пористих частинок методами інтегральних перетворень - Петрик, М.Р.; Петрик, М.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2012)
Методами інтегральних перетворень Ганкеля 2-го роду і Фур’є побудовано аналітичний розв’язок узагальненої нами змішаної крайової задачі для фільтраційної консолідації в багатокомпонентних неоднорідних циліндричних середовищах вологомістких пористих частинок. Обґрунтована розв’язність крайової задачі. Досліджена обчислювальна збіжність розв’язку у вигляді вкладених сум за різними послідовностями спектральних значень. Здійснено комплексне чисельне моделювання і аналіз динаміки просторово-розподілених полів тисків в рідині в багатокомпонентному неоднорідному циліндричному середовищі мікропористих частинок. Methods Hankel integral transformations of the 2nd kind and Fourier An analytical solution of the generalized us mixed boundary value problem for the filtration consolidation in the heterogeneous environments volohomistkyh cylindrical porous particles. Grounded swagger boundary problem. Investigated computational convergence develelmtion in the form of deposit money in different sequences spectraltional values. For the complex numerical modeling and analysis of the dynamics of spatially distributed pressure fields in the fluid in multicomponent heterogeneous environments cylindrical microporous particles.