Теоретичні основи методу усереднення для квазілінійних стохастичних диференціально-функціональних рівнянь - Ясинський, В.К.; Савчук, Б.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2012)
Отримано достатні умови експоненціальної стійкості в середньому квадратичному тривіального розв’язку задачі Коші для квазілінійного стохастичного диференціально-функціонального рівняння за допомогою усередненого рівняння. Sufficient conditions for exponential stability in mean square trivial solution of the Cauchy problem for almost linear stochastic differentialfunctional equation using the averaged equations.