Г.М. Добров — учений та учитель (до 80-річчя від дня народження) - Маліцький, Б.А.; Храмов, Ю.О. (Наука та наукознавство, 2009)
Розглянуто наукову, науково-організаційну та громадську діяльність відомого українського вченого в галузі наукознавства, члена-кореспондента НАН України Г.М. Доброва. Висвітлено його роль в становленні та розвитку наукознавчих досліджень в Україні та створенні наукознавчої школи. Рассмотрена научная, научно-организационнаю и общественная деятельность известного украинского ученого в области науковедения, члена-корреспондента НАН Украины Г.М. Доброва. Освещена его роль в разворачивании науковедческих исследований в Украине и создании науковедческой школы. The paper contains a review of scientific, organizational and social activities of G.M.Dobrov, a distinguished Ukrainian scientist in the science of science field, a correspondent-member of the Academy of Sciences of the Ukrainian SSR, and his role in the arrangements for science and science studies in Ukraine and the creation of an academic school in science of science field.