Наукометрическое измерение научной деятельности Г.М. Доброва - Рыбачук, В.П.; Виденина, Н.Г. (Наука та наукознавство, 2009)
Изложены результаты статистического анализа библиографии научных трудов известного отечественного ученого ХХ ст. в области науковедения члена-корреспондента АН УССР Г.М. Доброва (1929—1989). Выявлены морфологические, статистические и динамические характеристики, которые отражают закономерности развития его научной деятельности и позволяют сделать оценку генерированных им информационных потоков научных знаний в мировой системе научной коммуникации. Викладено результати статистичного аналізу бібліографії наукових праць видатного вітчизняного вченого ХХ ст. в галузі наукознавства члена-кореспондента АН УРСР Г.М. Доброва (1929—1989). Виявлено морфологічні, статистичні та динамічні характеристики, що відбивають закономірності розвитку його наукової діяльності таі дозволяють зробити оцінку генерованих ним інформаційних потоків наукових знань у світовій системі наукової комунікації. Results of a statistical analysis on the bibliography of scientific works by G.M.Dobrov (1929–1989), an outstanding national scientist of XX century in the science of science field, a correspondent-member of the Academy of Sciences of the Ukrainian SSR are shown. Morphological, statistical and dynamic characteristics are defined, revealing the tendencies in his scientific work and allowing evaluation of information flows within the world scientific communication system, generated by him.