Діяльність основоположника вітчизняної науки про бактеріологічні хвороби рослин І.Л.Сербінова (1872—1925) - Гамалія, В.М. (Наука та наукознавство, 2009)
На основі архівних джерел викладено уточнені та нові відомості про життя і діяльність основоположника вітчизняної науки про бактеріальні хвороби рослин професора І.Л.Сербінова. На основе архивных источников изложены уточненные и новые сведения о жизни и деятельности основоположника отечественной науки о бактериальных болезнях растений профессора И.Л.Сербинова. Information about life and work of professor I.L.Serbinov, founder of the national science about bacterial decease of plants, revised and updated on the basis of archive sources, is given.