До 150-річчя від дня народження М.Ф. Гамалії (1859—1949) - Гамалія, В.М. (Наука та наукознавство, 2009)
Показано життєвий шлях, схарактеризовано наукову, організаційну та викладацьку діяльність академіка М.Ф. Гамалії, розповідається про його нащадків. Показан жизненный путь, охарактеризована научная, организационная и преподавательская деятельность академика Н.Ф. Гамалии, рассказано об его потомках. Information is contained about the life path, scientific, organizational and teaching effort and successors of Academician M.F.Gamaliya.