Про нескінченні групи, які мають тільки два типи пронормальних підгруп - Пипка, О.О.; Семко, М.М. (мол.) (Доповіді НАН України, 2012)
Нехай G — група. Підгрупа H групи G називається пронормальною в G, якщо для кожного g що належить G підгрупи H i H^g є спряженими у підгрупі <H,H^g>. Підгрупа H групи G називається aбнормальною в G, якщо g що належить <H,Hg> для всякого елемента g що належить G. Вивчено деякі типи нескінченних груп, у яких усі пронормальні підгрупи або нормальні, або абнормальні. Пусть G — группа. Подгруппа H группы G называется пронормальной в G, если для каждого элемента g принадлежащего G подгруппы H и H^g сопряжены в <H,H^g>. Подгруппа H группы G называется aбнормальной в G, если g принадлежит <H,Hg> для всякого элемента g принадлежащего G. Изучены некоторые типы бесконечных групп, у которых все пронормальные подгруппы или нормальны, или абнормальны. Let G be a group. A subgroup H of G is said to be pronormal if, for every element g of G, the conjugates H and H^g are already conjugate in the subgroup <H,H^g> generated by H and H^g. We study some types of infinite groups in which all pronormal subgroups are either normal or abnormal.