Социология переднего края исследований - Оноприенко, В.И. (Наука та наукознавство, 2008)
Обсуждается содержание часто употребляемого выражения “передний край исследований", которое, несмотря на свою метафоричность, имеет значение в современном науковедении. Сделана попытка раскрыть конструктивный социологический смысл этого понятия и показать природу переднего края исследований и проблем, возникающих на нем. Обговорюється зміст виразу “передній край досліджень”, який часто вживається і, не зважаючи на метафоричність, має значення в сучасному наукознавстві. Зроблена спроба розкрити конструктивний соціологічний сенс цього поняття і показати природу переднього краю досліджень і проблем, що виникають на ньому. The paper discusses the meaning of the notion “research forefront”, which is frequently used and, although being metaphoric, has the significance in the modern science of science. An attempt is made to outline the constructive sociological meaning of this notion, and to show the nature of the research forefront and the problems involved.