Социокультурный портрет российского естествоиспытателя на рубеже XIX - XX вв. - Чеснова, Л.В.; Фандо, Р.А. (Наука та наукознавство, 2008)
Рассмотрена история социокультурной и научной жизни России с конца XIX и до начала XX в., проанализированы политические и социокультурные факторы, которые определили социальный тип русского ученого-естествоиспытателя, выявлены наиболее характерные признаки, присущие ему. Розглянуто історію соціокультурного і наукового життя Росії з кінця ХІХ і до початку ХХ ст., проаналізовано політичні та соціокультурні чинники, які визначили соціальний тип російського вченого-природознавця виявлено найбільш характерні ознаки, притаманні йому. The study is devoted to the history of socio-cultural and scientific life in Russia from late XIX till early XX century, including analysis of political and socio-cultural factors behind the so