Болонський процес: європейський досвід реформування архітектури ступенів вищої освіти - Пінчук, Є.А. (Наука та наукознавство, 2008)
У статті розглянуто питання реалізації Болонської декларації в українській вищій школі. Особливу увагу приділено питанням освоєння та використання європейської системи кредитних одиниць в її накопичувально-переводному форматі (ECTS) та необхідності залучення до цих процесів працедавців та інших партнерів. В статье рассмотрены вопросы реализации Болонской декларации в украинской высшей школе. Особое внимание уделено вопросам освоения и использования европейской системы кредитных единиц в ее накопительно-переводном формате (ECTS) и необходимости привлечения к этим процессам работодателей и других партнеров. The analysis covers issues related with implementation of the Bologna Declaration in the Ukrainian higher school. Special attention is drawn to issues of learning and application of the European system of scores in its accumulation and translation format, and the need of engaging employers and other partners to these processes.