Ханнес Альфвен та початок плазмової космології (до 100-річчя від дня народження вченого) - Колтачихіна, О.Ю. (Наука та наукознавство, 2008)
У статті розглядаються біографічні відомості щодо Нобелівського лауреата з фізики Ханнеса Альфвена та його праці з плазмової космології. В статье рассматриваются биографические сведения относительно Нобелевского лауреата по физике Ханнеса Альфвена и его работы в области плазменной космологии. The paper analyses biographic information about Hannes Alfven, a Nobel Laureate in physics, and his works in plasma cosmology.