Наукові школи в НАН України - Храмов, Ю.О. (Наука та наукознавство, 2008)
Визначено зміст поняття “наукова школа”, характеризуються особливості, притаманні науковим школам, та їх роль в сучасній науці. Ідентифіковано та наведено перелік провідних наукових шкіл у НАН України, їх персональний склад. Определено содержание понятия “научная школа”, характеризуются особенности, свойственные научным школам, и их роль в современной науке. Идентифицированы и приведен перечень ведущих научных школ в НАН Украины, их персональный состав. A definition to the notion of “academic school” is given, specifics of academics schools and their role in the contemporary science is outlined. The list of leading academic schools within the NAS of Ukraine and their personnel is identified and shown.