До історії становлення прогнозо-аналітичних досліджень науково-технологічного розвитку в Центрі досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г.М. Доброва НАН України - Попович, О.С.; Єршов, Ю.В. (Наука та наукознавство, 2008)
Висвітлено внесок Г.М.Доброва у становлення прогнозно-аналітичних досліджень перспектив розвитку науки і технологій в Україні та роботу, яка виконується в Центрі досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г.М.Доброва НАН України з такого прогнозування в сучасний період. Освещены вклад Г.М.Доброва в становление прогнозно-аналитических исследований перспектив развития науки и технологий в Украине и работа, выполненная в Центре исследований научно-технического потенциала и истории науки им.Г.М.Доброва НАН Украины по такому прогнозированию в современный период. The contribution by D.M.Dobrov in establishment of prognosticating and analytical studies of science and technologies in Ukraine is shown, along with relevant works performed in G.M.Dobrov Center for Science and Technology Potential and Science History Studies of the NAS of Ukraine in the current period.