Дарвинизм и современная наука - Назаров, В.И. (Наука та наукознавство, 2007)
Освещены новые достижения в области эволюционного учения, изложены концепции недарвиновской эволюции, составившие в XXI веке принципиальную альтернативу дарвинизму и позволяющие сделать вывод, что он не отвечает современным научным реалиям, не подлежит принципиальным перестройкам и должен быть целиком отвергнут. Приведены приоритеты, требующие особого внимания и поддержки на ближайшие годы. Висвітлено нові досягнення в царині еволюційного вчення, викладено концепції недарвінівської еволюції, що склали в XXI ст. принципову альтернативу дарвінізму й дозволяють зробити висновок, що він не відповідає сучасним науковим реаліям, не підлягає принциповим перебудовам і має бути повністю відкинутий. Наведено пріоритети, що потребують особливої уваги і підтримки на найближчі роки. The paper elucidates new results in the evolutionary teaching, outlines concepts of non-Darwinist evolution that has become the basic alternative to Darwinism in XXI century and led to the conclusion that Darwinism failed to conform with scientific realities of today or to undergo radical transformations, and, therefore, has to be totally abandoned. Priorities are given, which require a special attention and support in forthcoming years.