Императивы образования для знаниевого общества - Оноприенко, В.И. (Наука та наукознавство, 2007)
Сквозь призму идеологии знаниевого общества рассмотрены реальные проблемы системы образования: новые тенденции, перекосы и диспропорции в развитии сферы высшего образования, неприсвоенность научных знаний, преимущества и опасности широкого внедрения информационных технологий, переход от классно-урочной системы к вариативным индивидуализированным программам. Крізь призму ідеології знаннєвого суспільства розглянуто реальні проблеми системи освіти: нові тенденції, перекоси і диспропорції в розвитку сфери вищої освіти, незасвоєність наукових знань, переваги і небезпеки широкого впровадження інформаційних технологій, перехід від класно-урочної системи до варіативних індивідуалізованих програм. Problems of the education system, such as new tendencies, imbalances and disproportions in the development of the higher education, alienation of scientific knowledge, advantages and risks involved in mass diffusion of information technologies, transition from class and lesson system to individualized curricula, are projected on the ideology of the knowledge-based society.