Піонерські дослідження рідких кристалів українськими вченими - Богомоленко, О.В. (Наука та наукознавство, 2007)
Стаття присвячена історії відкриття нового стану речовини — рідкокристалічного. Детально розглянуті піонерські дослідження рідких кристалів українськими вченими Планером і Вульфом, які вважаються першими вітчизняними роботами у цій галузі. Статья посвящена истории открытия нового состояния вещества — жидкокристаллического. Детально рассмотрены пионерские исследования жидких кристаллов украинскими учеными Планером и Вульфом, которые считаются первыми отечественными роботами в этой области. The paper is devoted to the history of the discovery of a new condition of the substance, the liquid crystal one. Detailed analysis concerns pioneering research into liquid crystals by Ukrainian scientists Planer and Wolf, admitted as the first national works in this field.