«Танковий король» другої світової війни (до100-річчя від дня народження І.М. Зальцмана) - Александрова, І.Є.; Бєсов, Л.М. (Наука та наукознавство, 2007)
Розглядаються маловідомі сторінки діяльності одного з видатних організаторів радянського танкобудування І.М. Зальцмана напередодні та в роки Великої Вітчизняної війни, сторіччя від дня народження якого відзначалось у грудні 2005 року. Рассматриваются малоизвестные страницы деятельности одного из выдающихся организаторов советского танкостроения И.М. Зальцмана накануне и в годы Великой Отечественной войны, столетие со дня рождения которого отмечалось в декабре 2005 года. The paper introduces to unknown pages of the work of I.M.Zaltsman, an outstanding organizer of the Soviet tank-building, whose centenary was celebrated in December 2005, on the eve and during the Great Patriotic War.