Від політики „перетягування” влади до реальної політики інноваційного розвитку - Маліцький, Б.А. (Наука та наукознавство, 2007)
Показано відсутність дійсної інноваційної спрямованості економічного розвитку країни, неефективність і загрози моделі розвитку, яка утвердилася в Україні, окреслено, що треба зробити, щоб змінити ситуацію на краще. Показано отсутствие подлинной инновационной направленности экономического развития страны, неэффективность и угрозы модели развития, утвердившейся в Украине, очерчено, что нужно сделать, чтобы изменить ситуацию к лучшему. The author shows absence of a true innovation focus in the Ukrainian economy, inefficiency and threats of the development model established in Ukraine, along with explaining what needs to be done in order to change the situation for better.