Імпакт-фактори наукових журналів та індекси цитування вчених: проблеми точності, моралі, етики та можливості використання - Лобанова, Л.С. (Наука та наукознавство, 2007)
Показано всебічно позитиви та негативи оцінки наукової діяльності за допомогою імпакт-факторів наукових журналів та індексів цитування вчених. Дано огляд дискусій західних вчених щодо цього. Показаны всесторонне позитивы и негативы оценки научной деятельности с помощью импакт-факторов научных журналов и индексов цитирования ученых. Дан обзор дискуссий западных ученых относительно этого. The author examines positive and negative implications of the R&D performance evaluation by use of impact-factors of scientific journals and citation indices of scientists, and reviews the debate among Western scientists about it.