Зародження і розвиток системи фізико-механічної освіти в Україні - Бреславський, Д.В.; Ларін, А.О. (Наука та наукознавство, 2007)
Розглядаються зародження і розвиток системи фізико-механичної освіти в Україні з початку 30-х років ХХ століття. Показано внесок вчених та науково-педагогічних кадрів вищої технічної школи в її прогрес. Рассматриваются зарождение и развитие системы физико-механического образования в Украине с начала 30-х годов ХХ столетия. Показан вклад ученых и научно-педагогических кадров высшей технической школы в ее прогресс. Subject to analysis is the birth and development of the “phys & tech” education in Ukraine since 30s of XX century, and the contribution by scientists and lecturers from higher technical school in its advancement.