Формування засад українського менталітету та національної культури - Павленко, Ю.В. (Наука та наукознавство, 2007)
Формування засад української ментальності та національної культури з притаманними їм властивостями та архетипами аналізується в історичному аспекті у контексті загального розуміння генезису і розвитку українського народу та його предків. Показано відмінність українського світосприйняття від світосприйняття інших народів. Формирование основ украинской ментальности и национальной культуры с характерными для них особенностями и архетипами анализируется в историческом аспекте в контексте общего понимания генезиса и развития украинского народа и его предков. Показаны отличия украинского мировосприятия от мировосприятия других народов. Formation of basics of the Ukrainian mentality and national culture with their distinctive features and archetypes is analyzed in the historical context of broad understanding of the genesis and development of the Ukrainian nation and its ancestors. The difference between the world outlook of the Ukrainian and other nations is shown.