Карта науки - Леонов, В.П. (Наука та наукознавство, 2007)
Рассматриваются проблемные вопросы, касающиеся разработки карты науки. К таким вопросам относятся понятие отдельной науки, выделение наиболее общих типов наук, выработка общей системы координат для карты науки. Решение этих вопросов позволяет расположить на карте науки в упорядоченном виде общие типы наук и частные науки. В результате на карту науки нанесено 6 общих типов наук, внутри которых располагаются 64 крупные науки и около 1300 частных наук. Розглядаються проблемні питання, що стосуються розробки карти науки. До таких питань відносяться поняття окремої науки, виділення найбільш загальних типів наук, встановлення загальної системи координат для карти науки. Вирішення цих питань дозволяє розмістити на карті науки у впорядкованому вигляді загальні типи наук та окремі науки. Як наслідок на карті науки розмішено 6 загальних типів наук, всередині яких знаходиться 64 великі науки та близько 1300 часткових наук. The paper examines problematic issues related with designing a map of science. Such issues include the notion of a science, classification of broader categories of sciences, setting a broad system of coordinates for a map of science. Dealing of these issues enables to locate systematically broader categories of sciences and individual sciences on the map of science. As a result, 6 broader categories of sciences are located on the map, incorporating 64 big sciences and about 1300 partial sciences.