Формування та розвиток наукової школи статистичної фізики академіка НАН України С.В. Пелетминського - Литвинко, А.С. (Наука та наукознавство, 2007)
Висвітлено наукову і педагогічну діяльність академіка НАН України С.В. Пелетминського, показано його риси як людини, вченого, наставника молоді, характеризуються формування і розвиток його наукової школи зі статистичної фізики. Освещена научная и педагогическая деятельность академика НАН Украины С. В. Пелетминского, показаны его черты как человека, ученого, наставника молодежи, характеризуются формирование и развитие его научной школы по статистической физике. The paper studies scientific and lecturing work of S.V. Peletminsky, an academician of the National Academy of Sciences of Ukraine, shows his qualities as a human, a scientist, a tutor of youth, and describes processes reflecting establishment and development of his academic school in statistical physics.