Становлення нелінійної механіки в Україні (30-ті роки ХХ ст.) - Кілочицька, Т.В. (Наука та наукознавство, 2007)
Показано внесок академіків М.М. Крилова і М.М. Боголюбова, а також Ю.О. Митропольського у розвиток нелінійної механіки. Показан вклад академиков Н.М. Крылова и Н.Н. Боголюбова, а также Ю.А. Митропольского в развитие нелинейной механики. The paper shows the contribution by academicians M.M. Krylov and M.M. Bogolyubov, as well as of Yu.O. Mitrofanov in the development of non-linear physics.