От электронных ламп к молекулярным схемам и нанотехнологиям - Деркач, В.П. (Наука та наукознавство, 2007)
Характеризуется современное состояние технологий микроэлектроники, производства и использования компьютеров, описаны работы Института кибернетики им. В.М.Глушкова НАН Украины, связанные с развитием вычислительной техники и ее элементно-технологической базы, внесшие существенный вклад в мировое математическое машиностроение. Характеризується сучасний стан технологій мікроелектроніки, виробництва і використання комп’ютерів описано роботи Інституту кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, пов’язані з розвитком обчислювальної техніки та її елементно-технологічної бази, що зробили суттєвий внесок у світове математичне машинобудування. The author shows the current performance of technologies in microelectronics, computer manufacturing and exploitation, describes works by V.M.Glushkov Institute for Cybernetics, related with developments in computing techniques and their component and technological base, which have made a significant contribution in the manufacturing of electronic devices.