Великий українець В.М. Глушков та його наукова школа - Капітонова, Ю.В.; Храмов, Ю.О. (Наука та наукознавство, 2007)
Розкрито умови виникнення і роботи кібернетичної школи В.М.Глушкова, її специфічні особливості. показано концептуальні ідеї, основні напрямки досліджень, головні досягнення школи В.М.Глушкова. Характеризуються риси В.М.Глушкова як лідера наукової школи. Раскрыты условия возникновения и работы кибернетической школы В.М. Глушкова, ее специфические особенности. Показаны концептуальные идеи, основные направления исследований, главные достижения школы В.М. Глушкова. Характеризуются черты В.М. Глушкова как лидера научной школы. The author discloses the factors leading the Glushkov school to appear, ist works and specifics; shows its conceptual ideas, key research areas, basic achievements. V.M. Glushkov’s personal features are described as jnes of a founder of a academic school.