Школа академіка М.М. Амосова в галузі біологічної та медичної кібернетики - Гороховатська, О.Я. (Наука та наукознавство, 2007)
Висвітлено життєвий шлях, наукову, педагогічну, організаторську та літературну діяльність академіка НАН України М.М.Амосова (1913—2002). Характеризуються виникнення і розвиток його наукової школи з біологічної та медичної кібернетики, її роботи та склад. Освещены жизненный путь, научная, педагогическая, организационная и литературная деятельность академика НАН Украины Н.М. Амосова (1913—2002). Характеризуются возникновение и развитие его научной школы по биологической и медицинской кибернетике, ее работы и состав. The author opens up the life path, scientific, teaching, organizational and literary activities of M.M.Amosov, Academician of the NAS of Ukraine (1913—2002), with a description of the establishment and development of his academic school in biological and medical cybernetics, its works and involvement.