Два образи Старої України: візії О. Лазаревського й О. Оглоблина - Ясь, О.В. (Інститут історії України НАН України, 2009)
Висвітлюються історичні погляди та світосприйняття О.Лазаревського й О.Оглоблина. Аналізуються стратегії представлення української ранньомодерної історії у візіях обох істориків, зокрема створені ними образи Старої України. The article reveals historical views and world-view of O.Lazarevs’kyi and O.Ohloblyn. The author analyzes strategies of presentation of early-modern Ukrainian history in as viewed by both historians, and images of Old Ukraine created by them.