Використання ідей Г.М. Доброва в сучасних дослідженнях оцінювання ефективності наукової діяльності - Лебеда, Т.Б. (Наука та наукознавство, 2011)
Розглянуто основні ідеї Г.М. Доброва щодо оцінювання ефективності наукової діяльності. У межах даної проблеми висвітлено основні підходи до оцінки ефективності науки. Показано значення цих підходів для можливого їх використання при визначенні ефективності наукової діяльності. Рассмотрены основные идеи Г.М.Доброва относительно оценки эффективности научной деятельности. В рамках данной проблемы освещены основные подходы к оценке эффективности науки. Показано значение этих подходов для возможного их использования при определении эффективности научной деятельности. Main ideas and approaches articulated and developed by G.M.Dobrov for evaluating the research performance, their potential significance in the research performance evaluation are shown.