Періодизація розвитку генетики в Україні - Романець, О.В. (Наука та наукознавство, 2011)
Подано та обґрунтовано періодизаційну схему розвитку генетики в Україні. Висвітлено розвиток генетики через здобутки вітчизняних вчених, формування наукових шкіл, інституціоналізацію досліджень. Показано вплив соціально-політичних умов на стан генетичної науки. Виділено результати, отримані в кожному з періодів розвитку генетики. Подана и обоснована периодизационная схема развития генетики в Украине. Освещено развитие генетики через достижения отечественных ученых, формирование научных школ, институционализацию исследований. Показано влияние социально-политических условий на состояние генетической науки. Выделены результаты, полученные в каждый из периодов развития генетики. The author’s frame for chronology of genetics development is elaborated. The development of genetics is shown in light of gains made by national scientists, rise of academic schools, and institutionalization of the research. Implications of social and political conditions for the genetics performance are shown. Research results are outlined, produced in each period of genetics development.