2011 р. — Міжнародний рік хімії - Мушкало, Ю.І. (Наука та наукознавство, 2011)
Міжнародний рік хімії 2011 (МРХ 2011), проголошений Генеральною асамблеєю ООН за ініціативою Ефіопії, покликаний відзначити внесок хімії у добробут людства. Він проходить під девізом «Хімія — наше життя, наше майбутнє» та має підкреслити роль цієї науки в таких галузях, як охорона здоров’я, харчування, охорона навколишнього середовища, енергетика, транспорт.