"Сказки" козацької неурядової старшини Гетьманщини як історичне джерело - Кривошея, І.І. (Інститут історії України НАН України, 2009)
У статті характеризується "сказка" як джерело до історії вивчення козацької неурядової старшини. Представлені різні види "сказок", розглядається її еволюція. Публікується "сказка" абшитованого бунчукового товариша І.І. Губчиця. "Skazka" is characterized as a source of the history of the ungovernmental starshyna. Different kinds of "skazka" and its evolution are presented in this paper. "Skazka" of abshytovanyi bunchukovyi tovarysh I.I.Hubchyts’ is published.