Інформаційні технології в науці: методологічний вплив і проблеми - Онопрієнко, М.В. (Наука та наукознавство, 2011)
Розглядається революційний вплив інформатизації на природу наукового знання і форми його організації. Універсальність цього впливу породжує низку нових проблем для наукознавства Рассматривается революционное воздействие информатизации на природу научного знания и формы его организации. Универсальность этого воздействия порождает ряд новых проблем для науковедения. The revolutionary effect of informatization for the character of scientific knowledge and its organization forms is discussed. Universality of this effect raises a series of new problems for science of science discipline.