Еволюція концепцій та технологічної бази інформаційного суспільства - Жабін, С.О. (Наука та наукознавство, 2011)
У статті викладено ряд концепцій інформаційного суспільства та їх критику, показано розвиток інформаційно-комунікаційних технологій як основи інформаційного суспільства, розкривається поняття інформаційних економіки та війни як реалій сучасності. В статье изложены ряд концепций информационного общества и их критика, показано развитие информационно-коммуникационных технологий как основы информационного общества, раскрывается понятие информационных экономики и войны как реалий современности. A series of conceptions of the information society and their critique are given, the advancement of information and communication technologies as the basis of the information society is shown, the concepts of information economy and information war as realities of the present are elaborated.