Взаємодія великого та малого бізнесу у контексті інноваційного розвитку - Богдан, С.В. (Наука та наукознавство, 2011)
Проаналізовано досвід розвитку управління інноваційною діяльністю малих підприємств у зарубіжних країнах. Наведено результати соціологічного опитування малих підприємств, яке мало за мету дослідження співпраці малих підприємств з великими компаніями та її вплив на інноваційний розвиток. Зроблений висновок про наявність можливості та необхідності більш інтенсивно використовувати потенціал співпраці малих та великих підприємств за умов підтримки з боку регіональних органів управління підприємництвом. Проанализирован опыт развития управления инновационной деятельностью малых предприятий в зарубежных странах. Представлены результаты социологического опроса малых предприятий, целью которого было исследование сотрудничества малых предприятий с крупными компаниями и его влияние на инновационное развитие. Сделан вывод о наличии возможностей и необходимости более интенсивно использовать потенциал сотрудничества малых и крупных предприятий при условии поддержки со стороны региональных органов управления предпринимательством. Experiences in innovation management at small enterprises in various countries are analyzed. Results of a sociological interview of small enterprises are given, which studied cooperation of small enterprises with large companies and its effects for the innovation development. The conclusion is made about feasibility and necessity of more intensive utilization of the cooperation potentials available with small and large enterprises given supportive measures from regional offices for business management.